Middagactiviteiten

Middagactiviteiten campus VTI Waregem

 

Middagactiviteiten - Campus VTI


De middagpauze is een belangrijk moment voor onze jongeren. Eventjes vrije tijd, allemaal terug samen op de speelplaats, ontspanning na de inspanning, vrijheid om sociale relaties aan te gaan.
Over de middag zet onze school extra in op sociale activiteiten.

De leerlingen kunnen de rust opzoeken in een ruime zaal waar ze samen met hun vrienden gezelschapsspellen kunnen spelen, op vrije basis taken afwerken of gewoon bijpraten.
Er is ook een mogelijkheid om over de middag te schaken. De leerlingen worden geïntroduceerd in deze denksport door een ervaren leerkracht. Daarnaast helpen de leerlingen elkaar naar een hoger niveau. Er zijn leerlingen die van hieruit ook deelnemen aan schoolse tornooivormen!

De leerlingen kunnen er ook voor kiezen om de middag actief in te vullen door deel te nemen aan één van de begeleide sportactiviteiten. Dit kan zowel recreatief als competitief. Bewegingsspelen of sporten in groepsverband staan hier voorop. Naast de georganiseerde sportieve activiteiten zoals voetbal, tussen 4 vuren, hockey,… zijn de leerlingen ook vrij om zelf een voorstel te doen om hun tijd in te vullen. Zo komen bijvoorbeeld ook skaters en steppers aan hun trekken.

Bij slecht weer wordt er voor een alternatief gezorgd. De leerlingen kunnen dan bijvoorbeeld genieten van een film op groot scherm.
De middagen worden steeds begeleid door ervaren jaaropvoeders en leerkrachten. Dit zorgt voor een veilige omgeving en een betere ontwikkeling van de relationele vorming van onze leerlingen. Daarnaast stimuleert dit een goede overgang tussen het lesgebeuren en de vrije momenten.