VIVE LE VELO, VIVE VTI WAREGEMDat ook de houtafdeling van het Waregemse VTI is ingegaan op de vraag van de VRT om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd om voor het programma Vive le vélo de 'Tourtafels' te maken, is evident. Vive le vélo… je weet wel; het dagelijkse sportprogramma waarin -telkens van op een andere lokatie- Karl Vannieuwkerke en Lieven Van Gils met hun gasten aan tafel napraten over de voorbije rit van de Ronde van Frankrijk.

Jonathan Vander Rasieren, leerling in het 6de jaar houttechnieken, leverde het idee van de tafel aan. We kozen voor een ontwerp waarin duidelijk een renner 'in actie' te zien is; een renner die -zoals Boudewijn De Groot het ooit zong- "kromgebogen over zijn stuur tegen de wind zichzelf een weg baant". De kracht waarmee dit gebeurt en het doorzettingsvermogen van de renner spatten zo van de erg expressieve meubels af.
'Meubels' in het meervoud inderdaad. Elke school moest een grote tafel vervaardigen én een kleiner model dat elke avond door een renner gesigneerd zal worden.

Op 1 juni verhuizen de tafels naar het kasteel van Gaasbeek voor de finale jurering. In de week van 4 juni krijgt één school te horen dat zij de Tourtafels mag leveren.
We weten dat we een schitterend ontwerp hebben dat bovendien met veel enthousiasme én vakmanschap gerealiseerd werd, maar… wie kaapt de hoofdprijs weg ? Het worden spannende dagen !

Philip Demuynck

Meer info ? 056 60 14 62 - vragen naar Lieven Vanhoutte of Philip Deltour.

Klik op de foto voor een uitvergroting    Klik op de foto voor een uitvergroting

Klik op de foto voor een uitvergroting    Klik op de foto voor een uitvergrotingToekomststraat 75, 8790 Waregem
 056 60 14 62    056 60 22 45
 Rechtstreekse mail naar InfoVTI@sgsintpaulus.be