Container Cup lopen & fietsen

container cup

Dit schooljaar krijgen de lessen lichamelijke opvoeding voor de leerlingen van de 1ste graad een extra dimensie. De leerlingen presteren niet alleen klasgebonden maar ze nemen het ook op tegen hun leeftijdsgenoten van hetzelfde leerjaar.

Op regelmatige tijdstippen, doorheen het schooljaar, worden er themaweken georganiseerd.

Wie op het einde van de themaweken het meeste punten verzameld heeft, wint de Container Cup!

Themaweek 1: Lopen In oktober zijn de leerlingen gestart met de week van de Coöpertest. Dit houdt in dat de leerlingen gedurende 12 minuten zoveel mogelijk afstand lopen.

Themaweek 2: Fietsen Eind november stond het 2de onderdeel op het programma namelijk 'fietsen op rollen'. Tijdens een sprintnummer probeerden de leerlingen zo snel mogelijk 600 meter te fietsen. Met deze organisatie proberen we ook andere afdelingen van onze school te betrekken bij dit sportinitiatief. Zo zorgt de leerkracht beeld voor een vaste lay-out, de inkleding van de testlocatie en wordt er een minicultuur gecreëerd via digitale communicatie.

De leerlingenraad werd betrokken om tijdens de themaweken ook de oudere leerlingen de kans te geven om de strijd aan te gaan met elkaar of zelfs leerkrachten uit te dagen tijdens de middagpauze.

De trofeeën voor deze Cup werden gemaakt in de afdeling mechanica met een gloednieuwe lasermachine. De leerkracht CNC werkte op basis van de aangeleverde tekeningen 2 ontwerpen uit om de laureaten te belonen met unieke aandenkens. Eén ontwerp voor elk onderdeel en één ontwerp voor de winnaars van het algemeen klassement!

Per onderdeel worden de beste 3 laureaten per jaar gehuldigd. Maar de strijd is zeker nog niet gestreden! De ultieme vraag/uitdaging voor onze leerlingen is: wie wordt de beste all-round sporter op het einde van de Container Cup?

In februari volgt de roeiproef (themaweek 3) op roeiergometers en in het 3 trimester sluiten we af met de intussen legendarische monkeybars (themaweek 4)!

slide slide slide