Wegenwerken Westerlaan - Noorderlaan

U bent hier

Op 1 augustus zijn de wegenwerken voor de volledige heraanleg van de Westerlaan en Noorderlaan gestart. In een eerste fase legt de aannemer een nieuwe openbare parking aan voor het Koninklijk Atheneum en een kluifrotonde met bushaltes in de Westerlaan ter hoogte van de Vennestraat.

Meer uitleg over het totale project kan je vinden op https://www.waregem.be/werkenring

De eerste fase brengt volgende verkeerhinder met zich mee:

  • Eénrichtingsverkeer in de Westerlaan tussen de Toekomststraat en de Jozef Duthoystraat. Enkel het verkeer richting Zuiderlaan is toegelaten.
  • Voetweg tussen de Sint-Jozefsstraat en de Westerlaan is afgesloten.

 

Suggesties voor de start van het nieuwe schooljaar:

Via onderstaande link kom je op een plannetje met de werfzone en de voorgestelde omleidingen.

  • Volg met de wagen de route Westerlaan - Jozef Duthoystraat – Broekstraat – Zeswegenstraat. Via deze route rijdt iedereen in dezelfde rijrichting en aan elk kruispunt rechtsaf. Dit zorgt voor een veilige en vlotte doorstroming.
  • Voetgangers die normaal de voetweg tussen de Sint-Jozefsstraat en de Westerlaan volgen, kunnen de omleiding specifiek voor voetgangers volgen via de Westerlaan – Jozef Duthoystraat en Broekstraat.
  • Fietsers die normaal de voetweg tussen de Sint-Jozefsstraat en de Westerlaan volgen of van de Zuiderlaan richting Westerlaan fietsen, rijden naar school via de Jozef Duthoystraat en Broekstraat. Bij het verlaten van de school rijdt men best via de Toekomststraat en Westerlaan terug richting Zuiderlaan

Via onderstaand plan vind je de voorgestelde omleidingen: