SVS basketbal

U bent hier

Op woensdagmiddag 04 oktober trok het VTI Waregem naar sporthal De Lange Munte voor de eerste wedstrijd van de SVS schoolcompetitie basketbal.

Onze zes spelers namen het op tegen het Don Bosco college uit Kortrijk.

Het eerste kwart begon evenwichtig en er werd langs beide kanten vlot gescoord. De Kortrijkse school profiteerde vooral van een soms twijfelende omschakeling, terwijl onze jongens soms tot mooie collectieve scores kwamen.

In het tweede kwart voerde het Don Bosco college het tempo op en door een heel hoge afwerkingsgraad aan driepunters, werd er al snel een kloof geslagen. Ruststand: 47-25

De jongens van het VTI begonnen de tweede helft weer sterk, waardoor er een mooie pot basketbal te zien was. Op elke actie van de thuisploeg antwoordden de spelers met een mooie beweging of pass, waardoor de kloof niet groter werd, maar ook niet kleiner. Een meer gestructureerde aanval zorgde voor een houvast en regelmatige doelen.

In het laatste kwart bleef het bij de thuisploeg driepunters regenen en zo konden ze hun winst veilig stellen. Eindstand: 91-57

Ondanks het puntenverschil was het een felbevochten, doch sportieve wedstrijd waarbij er van beide kanten een grote inzet te zien was.

De puntenverdeling: Florian 5, Wout 2, Axel 15, Aron 18, Lander 12, Aaron 5