Driedaagse 6e technieken

U bent hier

Moe maar voldaan zijn de leerlingen van de zesde technieken terug thuis. Het waren drie fantastische dagen waar er plaats was voor sport, avontuur, bezinning en plezier.

Op de eerste dag stond een bezoek aan de grotten van Hotton op het programma.

In de namiddag ging een deel van de groep op stap voor hun inleeftocht waar er ruimte was voor bezinning maar ook voor enkele metingen in en rond de Ourthe in het kader van de lessen aardrijkskunde.

De andere groep deed ofwel het hoogteparcours of een mountainbiketochtje. Iedereen dacht dat het na het avondeten voorbij was, maar nee de leerlingen werden nog uitgedaagd om op schattenjacht te gaan met de gps. Sommigen moesten daarvoor in de bomen gaan hangen om de volgende code te ontdekken.

De tweede dag begon voor de meeste leerlingen al heel vroeg, iedereen moest klaar zijn tegen 8.15 voor een lekker ontbijt met chocoladekoeken, stokbrood of sandwiches. Nadien gingen we terug de sportieve kant op met de afvaart van de Ourthe, een tochtje van zo’n 8 km in de kajak van Durbuy naar Barvaux.

De laatste avond sloten we af met een heus kampvuur, waar er opnieuw plaats was voor wat bezinning. Nadien bleven de leerlingen gezellig keuvelen bij het kampvuur.

Ook de laatste dag was er nog plaats voor sport. Een deel van de groep deed nog het hoogteparcours, een ander deel ging mountainbiken in en rond Durbuy.

De trein bracht ons op vrijdag terug thuis.

We hebben opnieuw een onvergetelijke driedaagse achter de rug!

Meer foto' vind je hier

 

Het Durbuy team 2017