maart 2020

U bent hier

Ook buiten de school behalen onze leerlingen mooie prestaties. Zo werd Millo Cnudde Belgisch kampioen squash bij Senioren Heren en Thibo Cnudde 3de in dezelde reeks. Proficiaat met het behaalde resultaat!

De leerlingen uit de 6de technieken die de kans kregen voor een buitenlandse stage hebben een boeiende en leerrijke ervaring achter de rug in de vele topbedrijven die uitgekozen zijn door onze partnerscholen. Daarnaast hebben zij nieuwe vaardigheden aangeleerd zoals zich leren uitdrukken in een vreemde taal, sociaal ingesteld zijn, assertief, oplossend denken, …

Vorige week vierden onze zesdes hun 100-dagen! Deze leerlingen nemen binnenkort afscheid van onze school en hoewel ze het misschien niet altijd direct zullen toegeven, het zal met pijn in het hart zijn. Ze zullen hun hele leven lang kunnen terugkijken naar de mooie herinneringen die ze hier met hun vrienden maakten.

Tijdens de vierde stop van de duurzaamheidstournee van de Vlaamse Ondernemers zag Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits hoe maak- en voedingsindustrie volop inzetten op duurzaamheid en samenwerking bij Unilin en Agristo in Wielsbeke. “Elke jongere moet de kans krijgen om een paar keer per jaar dergelijke bezoeken te doen.

Na overleg binnen het directiecomité van de St-Paulusschool en op basis van het advies van de overheid beslisten we om de infodag van zaterdag 14 maart te annuleren. Verdere informatie volgt binnenkort. Volg ook onze website en sociale media.

De Nationale Veiligheidsraad is bijeen geweest om een aantal bijkomende maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus in ons land te vertragen. Er werd beslist om de lessen op te schorten. We proberen om vanaf maandag 16 maart 2020 opvang te organiseren voor wie dit nodig heeft.

Beste leerling
Beste ouder

Met onderstaande richtlijnen willen we verduidelijken hoe je tijdens de komende weken schoolopdrachten zult krijgen en dient te maken.

Dankzij de medewerking van enkele collega's en de gulle bijdrage van bevriende firma's konden we vandaag al enkele 'face-shields' maken. Hiermee willen we onze helden in ziekenhuizen en zorgcentra ondersteunen in hun moedige taken. Bedankt!

Heel wat vrijwillige leerkrachten sprongen op de coronakar om mondmaskers te produceren. Ondertussen hebben we al meer dan 2500 van die beschermingsmaskers geproduceerd. Dankzij de gulle bijdrage van Exolon group Tielt kregen we nog een voorraad kunststofplaten en kunnen we wellicht nog tot woensdag beschermingsmaskers maken.