januari 2020

U bent hier

Tradities moet je in ere houden. De moedigsten onder ons doken zaterdag het koude zeesop in. De nieuwjaarsduik was een warme editie hoorden we hen zeggen. De temperatuur van het water? 6 graden.

Op de nieuwjaarsreceptie spreekt de directeur het corps toe. 2020 wordt een jaar van vernieuwing. Infrastructureel: de afbraak en heropbouw van de grootkeuken, de ombouw van het kloostergebouw in de Broekstraat tot een peda voor 11 internen.

5BHk bezocht deze week de firma Timmerman, een leerrijk uitstapje voor zowel leerlingen als leerkracht.

Wiskunde verbindt mensen. In heel Vlaanderen is er vandaag de Vlaamse Wiskunde Olympiade. 100 leerlingen van onze school nemen deel. We duimen. Je wilt wel eens zelf enkele van die wiskunderaadsels oplossen? Laat je maar eens gaan en surf naar www.usolvit.be .

De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wil jij hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf je in op de nieuwsbrieven van De Lijn. Hoe schrijf je je in?

• Surf naar www.delijn.be en meld je aan.

• Selecteer de bus- of tramlijnen waarover je info wilt ontvangen.

• Klik op “ontvang e-mailmeldingen”.

Low impact man Steven Vromman sprak het corps toe. Collega Ben Zaman, zorgde voor de inleiding. De klimaatverandering laat zich voelen. Het is aan ons om de keuze te maken: change by design of change by disaster. Vanuit het corps overheerste bij de digitale bevraging toch een gevoel van angst voor wat die klimaatverandering kan teweegbrengen. Steven Vromman sprak woorden van hoop. Er mag echter niet meer getalmd worden.

Elke avond speelt Matteo Vervenne uit klas 1STe heel virtuoos op de piano bij de zorgcoördinator. Hij speelt reeds 4 jaar. Op de vraag of de piano op kwalitatief vlak het virtuoze spel van Matteo nog kon volgen, antwoordde hij: "Ca va nog!". Proficiat doe zo veder!

De leerlingen van 5BL, 5BCV, 5Elt, 5EOt en 5BE hebben vrijdag ll hun examen VCA afgelegd. Wanneer deze leerlingen gaan werken in een sector met verhoogde veiligheidsrisico’s is een diploma VCA basisveiligheid een extra troef. Met het diploma VCA basisveiligheid ben je goed voorbereid en voorkom je ongelukken op en rondom de plekken waar mensen werken.

Op de bedankingsreceptie voor de vele vrijwilligers-leerlingen sprak de directie "dure woorden" uit. Dat mag ook. De leerlingen-vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Ze cijferen zich heel vaak weg ten voordele van het welbevinden van anderen. De directie vroeg hen dan ook uitdrukkelijk om ook in te zetten op het eigen welbevinden en waarom niet ook af en toe eens "het varken door de bieten te jagen".

De leerlingen van 1SBa en SBb brachten  op woensdag 29/01 een bezoek aan de Waregemse bibliotheek. Verwonderd over wat er allemaal te lezen en te doen valt in de bib gingen ze vlijtig aan de slag.

Een extern jurylid merkte op: de leerlingen tasten tijdens hun GIP-realisatie hun limieten af in het bedenken en in het realiseren. Mooi. Hier en daar hoorden we ook wel dat er nog een tandje (tand) moest bijgestoken worden. De trots overheerst.

Meer sfeerbeelden vind je hier.