september 2019

U bent hier

Op 1 augustus gingen 60 oud-collega’s op uitstap naar Dendermonde en omstreken. Na een stadswandeling, mét gids, werd hen een middagmaal aangeboden door het stadsbestuur van Dendermonde.

Van de 4 Heemskinderen was er nog geen spoor!

Met man en macht hebben we de afgelopen weken de eerste schooldag voorbereid en nu is het zover. Vanmorgen vertrok het VTI-schip uit de haven met -de bemanning niet meegerekend- meer dan 300 nieuwe passagiers aan boord. We zullen er alles aan doen om die op 30 juni allemaal veilig op de eindbestemming af te zetten.

"I like being a woman even in a man's world. After all, men can't wear dresses, but we can wear the pants!" zingt Whitney Houston

Deze middag ging het eerste meisjesuur door! Ons VTI telt 28 meisjes waarvan 20 anciens en 8 nieuwe! Welcome to the new ones and welcome back to 'de anciens'

Hier eet de TOEKOMST!

Naast veel geleerd op school, wordt er ook veel gegeten op school. Elke dag bereidt de eigen VTI-keuken 900 warme maaltijden voor VTI, VIBSO en Zonneburcht.

Om het comfort te garanderen openden we dit schooljaar een nieuw leerlingenrestaurant. De eerstejaars startten de eerste dag met varkenswangetjes en de tweede dag waren er al frietjes. De leerlingen vonden het lekker ...!

Vorige week startte het schooljaar 2019-2020 en daarmee ook de activiteiten van het internaat. De internen gingen naar het skatepark en daarna showden ze hun beste bowlingkunsten!

You never realize how long a minute is until you exercise! Het zevende beroep gaat sporten in Oxygen te Waregem!

Onze leerlingen van het eerste beroep trekken jaarlijks op tweedaagse naar de Belgische kust, dit om elkaar beter te leren kennen. Ook dit jaar was het niet anders. Het was genieten!

De kennismakingssportdag voor 1A was een groot succes! De leerlingen werden zelf de 'pionnen' van een tafelvoetbalspel, wel een slagje groter dan gewoonlijk. Ze 'bounce'ten erop los!

BVL trok op vrijdag 20/09 naar de ZOO van Antwerpen. Samen met een gids bekeken ze een vogelspin, miljoenpoot, ... van heel dichtbij. En als kers op de taart mochten ze een kronkelende slang strelen.

Op dinsdag 24/09 ging 6 TSO-d op excursie in het kader van het vak aardrijkskunde naar de grotten van Hotton en naar Durbuy. Daar deden ze o.a. een opmeting van de Ourthe! Weer of geen WEER, onze studenten gaan ervoor en het was een top SFEER!

Runner's high = het euforisch gevoel dat je krijgt nadat je de longen uit je lijf hebt gelopen! Onze leerlingen hadden duidelijk allemaal een serieuze runner's high. Onze eerste jaars konden zowel de eerste als derde plaats veroveren. Straf? Zeker, maar onze tweede jaars dachten: "wij gunnen de concurrentie zelfs geen 2de plaats!" en ze vulden het podium volledig!