mei 2019

U bent hier

Amechi en Quintyn, 2 leerlingen van 1B leerden het getal pi tot op 60 cijfers na de komma. Fantastisch. Een terechte reden voor een fotoshoot voor de banner van het VTI-festival. Het logo werd ontworpen en gerealiseerd door de werkgroep VTI-FEST.

Alle leraren die dit schooljaar startten in de Sint-Paulus School waren present op de Terugkomdag voor beginnende leraren. De coaches boksten een namiddag in elkaar waar naast administratieve info vooral plaats was voor reflectie.

De reflectie vond plaats rond het Sint-Paulus - TEACHER-spel.

 

Meer foto's vind je hier.

Er was veel animo aan te tafels bij de gepensioneerde VTI-leraren. Met trots, maar vooral ook met heimwee vertelden ze over "De tijd van toen". Na een toespraak door door dir Desmet en dir. Archie, mochten ze aanschuiven aan een overheerlijk koud buffet (klaar"gestoomd" door het VTI-keukenteam).

De "oud"-collega's verdienden het. Ze maakten onze school groot.

Vandaag vrijdag 10/05 was het geen gewone lesdag voor de leerlingen van de eerste t/m de derde graad. Het was een dag volledig in het teken van Broederlijk delen. In de voormiddagwas er voor de leerlingen van de eerste en tweede graad een quiz. De leerlingen van de derde graad deden allerhande klusjes voor het goede doel. De dag werd afgesloten met het eerste VTI festival.

 

Van 6 mei tot en met 26 mei vindt voor de eerste maal het beeldhouwsymposium Van steen tot beeld plaats in Waregem. De leerlingen van 1IWb en c gingen op maandagnamiddag 13/05 onder begeleiding van hun leerkracht plastische opvoeding een kijkje nemen.

Het Focus-WTV verslag vind je hier.

Maandag en dinsdag ll was de infomobiel van “Te Gek!?” aanwezig op speelplaats B in onze school. De infomobiel is een zeer kleurrijke en grote omgebouwde reisbus, afkomstig uit Zwitserland. Het is een bus vol informatie en beeldmateriaal met onder andere tablets, een cinemazaaltje en zelfs een kleine radiostudio!

Met 3 TSO op studiereis naar Gent op zoek naar het rijke verleden van de stad.De leerlingen verkennen Gent via een wandelzoektocht en maken een boottocht langs de mooiste plekjes.

In het Gravensteen vertelt een gids de boeiende en vaak bloederige geschiedenis van de rechtspraak in het ancien régime.

Meer foto's vind je hier.

Twee leerlingen van 6At gingen de uitdaging aan om deel te nemen aan de wedstrijd van de Gouden Autosleutel. Er waren verschillende proeven: elektronisch schakelbord, airco, schemalezen, geometrie en ADAS, elektrische- en hybride voertuigproef, diagnose op Ford wagen, theoretische vragen op PC. Ze hadden een boeiende ervaring en hebben hun certificaat verdiend!

Psychologische oorlogsvoering, we zien het dezer dagen ook wel eens in het politieke landschap. Deze middag zagen we het in de finale en de halve finale van het VTI-schaakkampioenschap.

  • Grote finale: Robbe (6IW) - Elias (6ICT)
  • Kleine finale: Britt (5IW) - Dylan (5BA)