oktober 2018

U bent hier

Op 01/10/2018 overleed Philip Vermoere na een slepende ziekte. Philip was oud-leerling van onze school en jarenlang leerkracht mechanica. In 2001 werd hij technisch adviseur van de afdeling mechanica.

Laat ons Philip gedenken in dankbare herinnering. Wie dit wil kan in het rouwregister een gedachtenis, een mijmering, een woord van troost voor de familie uitdrukken.

De 6des kregen ook dit jaar een sportdag van "hoog" niveau.

Transfo Zwevegem was de achtergrond waartegen de leerlingen vooral in de hoogte werden uitgedaagd.

Een hoogteparcours, een death ride, de pamperpaal, de sky swing en de aquapiste stonden garant voor een geslaagde sportvoormiddag.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Ook tijdens de sport- en spelmarathon voor de leerlingen van BVL en 3BSO - een organisatie van de sportsectie van het Bataljon Artillerie in Brasschaat - waren onze leerlingen OUTSTANDING.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Op woensdag 10 oktober 2018 trokken de basketbaltroepen van onze school (3de graad) richting Kortrijk om zich te meten met twee lokale scholen. Door een aantal blessures konden we slechts met twee reservespelers aan de tip-off gaan staan.

Tijdens de Erasmusdays, met als thema 'grensverleggend leren', wordt Erasmus+ in de kijker gezet. Reeds 270 leerlingen hebben een Europese stage achter de rug in Zweden, Oostenrijk, Nederland, Italië en Duitsland. Deze leerlingen kregen een ‘Europass mobility’. Dit is een extra troef bij sollicitaties!

Vorig weekend was er “Stilstandweekend”. Collega’s en ex-collega’s die even willen ontsnappen uit de drukte van alledag wandelen een weekend samen. Af en toe wordt er ook eens echt stilgestaan.

Op vrijdag 12 oktober brachten directeur F. Vanhauwaert, jaaropvoeder L. Goeminne samen met Laurens Vandekerckhove en Milan Verschueren van 4BHa een bezoekje aan Ian Van de Velde van 4BHa. Ian werkt momenteel na een lange ziekenhuisopname nu in het Revalidatiecentrum UZ Gent keihard aan zijn revalidatie na een zwaar ongeval met de fiets op 02 mei 2018.

“De Leeuwen van Waereghem” : het nieuwe herdenkingsproject in 2TSO

Op 13 november 2018 is er de 12de editie van ‘JOBexpo’. Vandaag kregen de leerlingen te horen hoe ze moeten sollicteren. Auxilios, een bedrijf met als motto “Wij zoeken voor u de juiste job in het bedrijf met de juiste cultuur en mentaliteit!” steunt ons hierin heel sterk.

Dat Waregem de stad is van het paard, maken we onze leerlingen al snel duidelijk. De leerlingen van 1Be en 1Bf zullen dat niet snel meer vergeten.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

De dag van de jeugdbeweging. Ook heel wat leraren waren in uniform. Voor sommige leraren is dit een herinnering naar reeds lang vervlogen tijden. De leerlingen proefden tijdens de middagspelen nog eens de smaak van ECHT GRAS.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

"Draai niet rond de pot", de nieuwe slogan van Oxfam om de cacaoboeren van het Zuiden te beschermen, inspireerde de leerlingenraad en VTI-meisjes om een actie op pot(t)en te zetten.

Pagina's