juni 2018

U bent hier

De Price of Freedom Award is binnen. Alle leerlingen van 2TSO werkten rond de rol die het Amerikaanse leger gespeeld heeft in 1918 in onze streek tijdens de bevrijding. Indien de leerlingen 7 opdrachten tot een goed einde brachten kregen ze een unieke patch.

Deze herinneringseducatie ging gezamenlijk door in H.-Hart-College, O.-L.-Vrouw Hemelvaart en in het VTI.

Schaken is hot! Heel wat leerlingen schaken tijdens de middagpauze. Er werd hard gestreden om de titel SCHAAKKAMPIOEN 2018. In de finale moest Britt in het zand bijten: "Maarten was te sterk. Maar volgend jaar zal ik hem wel te grazen nemen!"

De kampioenen kregen een trofee uit handen van pedagogisch directeur Filip Vanhauwaert.

De vijfdejaars elektromechanica en mechanische technieken waren te gast bij de firma Argentalu te Kruishoutem. Bij Argentalu werd kennis gemaakt met automatiseringsmodules voor het vervaardigen én testen van deurbeslag.

Daarnaast werd een zeer puike uitleg gegeven inzake het spuitgietproces en de daaruit voortvloeiende kunststofproducten voor o.a. de Healthbox-ventilatieunit van moederbedrijf Renson.

Dat onze leerlingen heel veelzijdig zijn in hun talenten is al langer bekend. Zo hebben we er in 4BHb een nieuwe Europese kampioen bij.

Emile Van Thuyne nam in het weekend van 26-27 mei deel aan een wedstrijd in het Europese Kampioenschap Trial (FIM Europe) in het Poolse Krzeszowice.

In een sterk en zeer internationaal deelnemersveld wist hij op zaterdag 26 mei de eerste prijs te behalen!

Puike prestatie Emile!


De leerlingen van de tweede en derde graad Elektriciteit-Elektronica wonnen de VIVES- ROBOCONTEST.

Leerlingen van 3BSO gingen op culturele uitstap naar Brugge. De uitstap werd gelardeerd met enkele teambuildingsactiviteiten.

De eindejaarsgebedsvieringen zijn steeds een moment van terugdenken aan de vele mooie momenten (jazeker) die leerlingen beleefden, met hun vrienden, leraren, opvoeders.

Een moment van dank zeggen en zo net voor de proeven nog een moment van energie tanken om er toch nog eventjes ten volle voor te gaan. Het is altijd leuker om de vakantie te starten met een mooi rapport.

Onderstaand filmpje inspireert: "Dream it possible!"

De finale van de middagcompetitie minivoetbal werd fel bevochten. 3BHa moest nipt de duimen leggen voor 3BHk, die ietwat efficiënter waren in de afwerking.

In het bedankingswoord van de directie werden de leerlingen van de leerlingenraad "vrienden van het VTI" genoemd. Ze werden geprezen om de vele engagementen die ze opnemen.

In het leven lukt het niet zonder vrienden. Ook op school niet. Het is dank zij veel vrijwillge inzet van zowel de leraren/opvoeders als de leerlingen, dat onze school een veilige plek is, waar iedereen zich goed mag voelen.

De leerlingen van 6IW, zijn vereerd met de eerste prijs die ze kregen voor hun project SLOW MOTION.

Straks kunnen de bezoekers van Technopolis kennis maken met de realisatie van dit project. De begeleiding door het Technopolis Team is leerrijk en verloopt vlot.

Maar nu eerst EXAMENS!

Intouchables, een Franse film, die vertelt over een verlamde man en zijn verzorger. De leerlingen van 4BSO verwerkten de inhoud van de film in een project.

De verwerking kwam niet enkel hun welbevinden ten goede (mag het?) het krikte vooral hun motivatie op om zich in te leven in de problematiek van de film én ze leerden ook heel wat Frans bij.

Tous ensemble! Ook het keukenteam kijkt al uit naar de match van de Rode Duivels. In duivelse uitrusting serveerden ze dit keer spaghetti op zijn Belgisch: mét een PAN GEHAKT.

Intussen is het resultaat bekend 3-0 voor België!

Pagina's