Themadag “hygiëne, voeding en sport” voor 2BSO

U bent hier

De leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar kregen op donderdag 29 oktober de eerste van drie themadagen op hun bord.

‘Op hun bord’ mag je bijna letterlijk nemen, want het ging onder andere over gezonde voeding. Tijdens de voormiddag speelden de leerlingen tijdens twee lesuren het interactieve spel “Het Rad van K. Lorie” waarin informatie over de voedingsdriehoek gekoppeld wordt aan een flinke portie fysieke opdrachten. De twee volgende lesuren was er een groepsgesprek/SOVA-les rond hygiëne. Daarvoor werden het “Goed in je vel”-spel en de film “Tand en Co” gebruikt.

Vanzelfsprekend volgde er ’s middags een gezonde maaltijd die meteen ook de nodige energie moest leveren voor de activiteit van ’s namiddags : een initiatie in de rugbysport. Net zoals de voorbije jaren (toen deze initiatie nog gebeurde in het kader van het jaarproject Ozzie Wozzie Westhoek) konden we daarvoor een beroep doen op twee spelers/trainers van de rugbyclub Waereghem.
Na het aanleren van enkele basisbegrippen zoals een pass geven en een tackle uitvoeren op de correcte en sportieve manier, werd een tornooitje gespeeld tussen de vier klassen. Het werd spannend want pas na het tellen van alle resultaten werd duidelijk dat klas 2BEMb de winnaar werd.

In het tweede trimester volgt themadag 2 rond “Cultuur” en tijdens het derde trimester zal themadag 3 focussen op “Milieu.”

Een reeks foto’s over themadag 1 vind je hier.