Het internaat

U bent hier

 

 

 

 

 

Intern zijn is:

  • een keuze voor het samenleven met leeftijdsgenoten onder begeleiding,
  • een plaats waar jonge mensen zich ontplooien in een familiale sfeer,
  • in een rustige studiesfeer met regelmaat en houvast bij een vast dagschema,
  • met een uitgebreid aanbod aan ontspanning op woensdagnamiddag,
  • in een nieuwe moderne infrastructuur conform de strengste veiligheidsnormen.

Om ons internaat ook een thuis te laten zijn hebben wij gezorgd voor ruim comfort en individuele, gezellige kamers. De totale bezetting is 41 internen, dat vormt een perfect beheersbare groep en er heerst dan ook een klimaat van respect en vertrouwen in een familiale sfeer. De internen krijgen bij ons de kans om in een vriendelijke omgeving te groeien tot zelfstandige jongeren, met een vlotte discipline en in verbondenheid en solidariteit. Ons christelijk engagement krijgt gestalte in de manier waarop wij omgaan met elkaar.

Aangezien ons internaat volledig geïntegreerd is binnen de schoolgebouwen hebben we een ruime keuze aan studie- en ontspanningsmogelijkheden:

  • tijdens de studiemomenten, die vooral in studiezalen plaatsvinden, kan ook gebruik gemaakt worden van ons “Open Leercentrum”. Hier kunnen, onder begeleiding, schooltaken worden voorbereid op de computer en opdrachten en tekeningen gemaakt met alle nodige software. Ook op de kamer beschikt elke leerling over een internetverbinding die via een eigen server volledig gecontroleerd wordt op het dataverkeer.
  • voor de ontspanning kunnen we dagelijks een beroep doen op de grote sporthal, een speelzaal en een TV-zaal. Voetbal, biljart, tafeltennis, tafelvoetbal, gezelschapsspelen, badminton en fitness zijn activiteiten die dagelijks aangeboden worden. Wekelijks gaan we ook zwemmen en tweewekelijks organiseren we op woensdagnamiddag een leuke activiteit.

 

Dagindeling:

07.15 Opstaan
07.30 Ontbijt
08.00-16.45 School
16.45-17.00 Vieruurtje
17.00-17.55 Avondstudie voor zowel TSO als BSO, gevolgd door een pauze van 5 minuten
18.00-18.25 Internen uit het TSO zetten de studie verder
  Internen uit BSO hebben een kamermoment
18.30-19.00 Avondmaal
19.00-21.00 Keuzeactiviteit of individuele studie op de kamer
Vanaf 21.00 Kamermoment
21.30 Slapengaan eerste graad
22.00 Slapengaan tweede graad
22.30 Slapengaan derde graad

 

We stellen vast dat veel internen zich gesteund voelen dankzij de vaste dagstructuur die het internaat biedt! Voor meer informatie of een rondleiding, gelieve een afspraak te maken via BertSulmont@sgsintpaulus.eu of 056 60 14 62.