5de jaars naar Rotterdam

U bent hier

De reis naar Parijs voor de vijfdejaars werd na jarenlange traditie opgeborgen. We danken Luc Pauwels voor zijn jarenlange inzet en organisatietalent! Maar als de ene deur sluit, gaat er een andere open. Afgelopen dinsdag 9 mei 2017 zijn we voor de eerste keer die nieuwe geopende deur binnengewandeld!

Niet alleen heeft de studiereis voor de vijfdejaars nu een nieuwe bestemming: Rotterdam, maar ook gaan we voor de eerste keer met alle leerlingen in één dag op stap!

De dag startte om 6u50 op school: de leerlingen werden ontvangen, geteld en keurig verdeeld over drie bussen. De reis verliep rustig en vlot: we kwamen vroeger dan gepland aan om 10u15 aan in Rotterdam: Een prachtige stad met de allures van een wereldstad, en dat allemaal in één dag te bezichtigen!

De leerlingen werden verdeeld in groepen en iedere groep startte met een verschillend dagprogramma, op een verschillende plek in Rotterdam. En er was voor elk wat wils: foto-opdrachten, wandeling en ontspanning.  Daarbij kon gebruik gemaakt worden van de “Rotterdam Tourist App”, met de “Welcome Card” kon de hele dag het perfect georganiseerde openbaar vervoer gebruikt worden. Iedere groep vervolledigde de stadswandeling met een aantal architecturale hoogstandjes van de stad: het Centraal Station, de Markthal, e.a.

Een paar klassen, waarbij de nadruk ligt op houtbewerking, kregen een licht aangepast parcours: zij bezochten de scheepswerf Delfshaven. Deze scheepswerf is voor onze school niet onbekend: deze werf behoorde nog tot de buitenlandse stage voor een aantal leerlingen van de richting Houttechnieken.

We hadden veel geluk tijdens onze studiereis: geen file en vervroegd aankomen, uitgeruste leerlingen en welgezinde leerkrachten en opvoeders, en de zon – en dat wel de hele dag!  De leerlingen hebben zich allemaal voortreffelijk gedragen en hopelijk ook geamuseerd!

Op naar editie 2018!

Het verslag in pdf met meer foto's vind je hier.