mei 2017

U bent hier

Hallo, we stellen het goed. We zijn al naar Venetië, Padua, Verona en Udine geweest. We laveren tussen de (plans)buien door...
Een foto-impressie vind je hier.

Vorige week vrijdag kregen  onze lln. Van 7BMO (voormiddag)  en 6Mt (namiddag) de kans om hun kennis i.v.m. hydraulica praktisch uit te testten bij TVH.
Een mooie en leerrijke ervaring voor de studenten.
Een mooi voorbeeld  van samenwerking tussen school en bedrijf.

De reis naar Parijs voor de vijfdejaars werd na jarenlange traditie opgeborgen. We danken Luc Pauwels voor zijn jarenlange inzet en organisatietalent! Maar als de ene deur sluit, gaat er een andere open. Afgelopen dinsdag 9 mei 2017 zijn we voor de eerste keer die nieuwe geopende deur binnengewandeld!

Op 8 en 15 mei was er een project Franse film voor 4BSO, gekoppeld aan de lessen Frans en Maatschappelijke vorming. Het weer zat mee, de leerlingen waren goedgezind en samen met de collega's brachten we de activiteit tot een goed einde.
Een foto-impressie vind je hier.

Op 16 mei brachten de leerlingen van 5EM een bezoek aan de firma Argent Alu te Kruishoutem
Opgericht in 1909 is Argent Alu, al meer dan 100 jaar actief in de ontwikkeling en productie van paumellen en scharnieren voor de binnendeur.
De leerlingen konden een kijkje nemen in het testlabo maar ook  het onderhoud van matrijzen, kunststofspuitgieten, aluminiumbewerking, vonkerosiemachines, enz. kwamen aan bod.

De leerlingen van het 5de Industriële wetenschappen konden vandaag proeven van de uitdagingen die je als ingenieur in een bedrijf als Callens & EMK tegenkomt.
Callens & EMK, Belgisch familiebedrijf gesticht in 1966, is een multidisciplinaire partner op het vlak van thermische industriële processen. Callens & EMK is actief in stoomketels, thermische ketels en energierecuperatie, industriële HVAC en piping.

Elke vrijdag gaat, tijdens de middagpauze in de grote sporthal, de zaalvoetbalcompetitie door voor leerlingen van 4de tot 7de jaren.
De finale, die vorige vrijdag plaats vond, ging tussen FC Platten Band en The Kings of the South.

De school is in werking van 10.30 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Het gelegenheidscafetaria is echter non-stop open van 10.30 tot 19.30 uur. Je kan er terecht voor een fris glas, een verkwikkende koffie én... voor een lekkere BBQ. We kijken er samen met jou al naar uit!
Extra inschrijfmoment: 24 juni 2017.

Op dit ogenblik is die 'volop aan de gang'. De 'Open School' is uiteraard hét uitgelezen moment om echt kennis te maken met een hedendaagse STEM-school voor wetenschap en techniek.

Tijdens de open school kregen de jongeren de kans om kennis te maken met het virtueel lassen. Een mooie uitdaging voor de jeugd in de voor hen gekende virtuele 3D wereld.
De uitdaging werd een succes, vele jongeren werden getriggerd door de kennismaking met het lassen.
Hopelijk kiezen ze binnenkort voor een boeiende technische en vooral praktische opleiding in VTI Waregem.

Synergie tussen onderwijs & industrie
Bij de scholenwedstrijd staat de samenwerking tussen school en de ondernemingswereld centraal.
Het contact tussen de installateur en de school is bijgevolg essentieel.
De school krijgt de nodige materialen ter beschikking om de realisatie van het project te verwezenlijken.

Delegatie VTI - Elektriciteit-Elektronica wint gisteren met  verve de "Robotcontest" georganiseerd door Hogeschool VIVS Kortrijk. Uit 17 deelnemende scholen en met 75 ingeschreven robots kwam VTI Waregem als primus uit deze hightech-STEM-test! Proficiat aan onze enthousiaste deelnemers en hun begeleiders!