januari 2017

U bent hier

Tijdens de kerstvakantie zetten 30 leerlingen en leerkrachten van de school de benen in voor Samen Tegen Armoede - Welzijnszorg. Ze liepen mee tijdens de Eindejaarscorrida in Leuven.
Een foto impressie vind je hier.

Ondanks de gure omstandigheden was ook onze school weer vertegenwoordigd. Massaal aanwezig? Niet echt. Dit keer waren het de diehards: Bjorn, Johan, Rob, Marc en enkele sympathisanten die de VTI-vlag én de VTI-eer hoog hielden.

VTI Waregem mocht als trouwe deelnemer van de scholenwedstrijd sanitair & C.V. vandaag een gloednieuwe waterverzachter installatie ontvangen van de firma Grünbeck.
Dit toestel zal nuttig aangewend worden tijdens de realisatie van de wedstrijd.
Dank aan de organisatoren en de sponsor voor het geschonken toestel.
Veel succes aan de leerlingen van 6BCV en hun begeleidende leerkrachten met de realisatie.

Op het afgelopen West-Vlaams Schoolschaakkampioenschap was het VTI Waregem opnieuw goed vertegenwoordigd met 15 leerlingen. Dit jaar werden de zilveren medailles behaald. Zo wist het beste team voor het derde jaar op rij zijn plaats te veroveren op het eindpodium.  Jarith Wittevrongel kan zijn hoger gerangschikte tegenstander J. Piceu van St-Jozef Brugge als zwartspeler te verslaan.

Op dinsdag 24 januari namen zeven leerlingen van het 5de Autotechnieken en 5de Mechanische Technieken deel aan de jaarlijkse “Herinneringsreis Auschwitz”, georganiseerd door het Nationaal Instituut voor Veteranen (IV-NIOOO  -  Warveterans.be) in samenwerking met het Ministerie van Defensie.

Voorbereiding buitenlandse stages – Mobility project ‘VTI Waregem on European Internschip’
Donderdag 26 januari was er de vormingsdag voor 24 leerlingen die binnenkort voor twee weken op buitenlandse stage vertrekken naar Zweden, Italië, Duitsland en Oostenrijk (van 11 tot 25 februari).
Met deze voorbereidingen zijn de leerlingen er volledig klaar voor!

Op regelmatige basis doen we een controle actie op het dragen van fluohesjes en de goede werking van de fietsverlichting. Op vrijdagmorgen 27 januari 2017 in alle vroegte werden de leerlingen beloond met een warme chocomelk en een wafel. Met dank aan werkgroep gezondheidsbeleid en de leerlingenraad. Want weet dat VTI Waregem zijn leerlingen graag ziet!

Na de themadag “gezondheid, hygiëne en sport” in het eerste trimester, beleefden de leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar op vrijdag 27 januari een themadag rond “cultuur”.
Daarvoor verlieten ze de vertrouwde klaslokalen en trokken naar De Schakel, de nieuwe stadsbibliotheek en de stedelijke muziekacademie.