november 2016

U bent hier

Op woensdag 26 oktober werd het startschot gegeven voor de 4de editie van het project “Price of Freedom Award” voor de leerlingen van 2TSO.

Op 10 November ll gingen de leerlingen van het zevende jaar numerisch gestuurde machines naar de prototyping beurs te Kortrijk.
De beurs was sterk gericht op  al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes.
Zo konden de leerlingen kennis maken met het lasersnijden in kunststof, hout, ... .

De leerlingen van 4BSO kregen op hun sportdag de kans om zich uit te leven in de uitdagende wereld van Blueberry Hill in Kortrijk. En die kans hebben ze volop gegrepen! Naast muurklimmen, speleoparcours, speleotechniek en boogschieten was er ook het commandoparcours met death ride. Genoten hebben ze!

Op 18 november beginnen we er weer aan... Ongeveer 1120 kinderen van de basisschool komen -van nu tot aan de paasvakantie- op vrijdagvoormiddag op bezoek in het VTI om op een actieve manier kennis te maken met een moderne school voor wetenschap en techniek.
Dit jaar maken de leerlingen de onderdelen van een mini-heftruk die ze achteraf in de les technologie in hun school zullen monteren.

VTI Waregem trok deze namiddag met 5 spelers richting Kortrijk voor de kwartfinale in de scholencompetitie basket.

Op donderdag 17 november was er in het VTI Waregem opnieuw de internationale partnerscholendag. Onze buitenlandse partners van Zweden, Oostenrijk, Italië en Duitsland gaven tijdens de lessen een introductie aan onze toekomstige buitenlandse stagiairs. 24 leerlingen uit de 6de technieken kunnen via Erasmus+ op buitenlandse stage van 11/02/2017 tot 25/02/2017. ’s Avonds was er een infoavond voor de ouders en leerlingen.

Heer, er valt geen blad van een boom buiten u om.
U bent aanwezig in alle leven en in de loop der dingen.
U weet van onze vreugden, ons lijden en onze tranen.
Laat die gedachte voor de familie maar ook voor ons bij dit verlies tot troost zijn.

Gebed uitgesproken na de mededeling aan het corps van het overlijden van collega Eddy Duyvejonck door Dir. Rik Desmet.
(Vrijdag 18 november 2016 om 15u.)