BVL sloot het schooljaar af met Highlandgames.

U bent hier

Na twee jaar onderbreking werd voor de leerlingen van 2BSO weer aangeknoopt met een gebruik uit het “Ozzie Wozzie Westhoek”-tijdperk : het schooljaar werd afgesloten met een competitie Highlandgames tussen de vier klassen.

Moesten we in vroegere edities het programma aanpassen door regenweer, dan moesten we voor dit jaar wijzigingen doorvoeren omwille van de extreme hitte. Op een felle manier sporten op het schaduwloze grasveld van het VTI in temperaturen boven de 35° leek ons ook niet gezond.
Daarom weken we uit naar een plek mét schaduw. Maar daardoor moesten we ook één van de traditionele uitdagingen aanpassen : het auto-duwen werd nu indoor-autoband-rollen. Autoband ? Zeg maar ‘vrachtwagenband’ ! De andere sporten bleven het zandzakken-sleuren, boomstamwerpen en het rustiger kubbspel.

Ondanks de warmte en het einde-schooljaargevoel, zetten de meeste leerlingen toch hun beste beentje voor. Emmers water met sponsen zorgden af en toe voor een welgekomen verfrissing.

Klas 2BHb won drie van de vier proeven en werd natuurlijk ook eindwinnaar. Proficiat !

Om de namiddag af te ronden, volgde nog een traktaatje met een ijsje en deed iedereen mee aan de uitdaging die Lauren van 2BHa moest vervullen als opdracht voor de chiro.

Een reeks foto’s met wat sfeerbeelden vind je hier.